R3hab – Sakura

Idag är det bland annat den här låten som pumpar igång pulsen i mina högtalare! Kan man annat än att vilja hoppa runt och dansa?

Datorjobb i solsken

160725_dator_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_

Trots att solen skiner och det är 26 grader ute så blir det lite datorjobb idag. Lite fotoredigering och filmklippning av foton jag tagit det senaste, bland annat från Kiruna. Men det är helt okej ändå, åker nog och badar med Pernilla när hon slutat jobba och så dunkar jag spelningar från Tomorrowland som precis kommit upp på Youtube. Hunnit se/höra både Dada Life, Axwell ^ Ingrosso och nu Coone, här kan ni också se spelningar. Nehepp, nu ska jag fortsätta medan jag har ett flow…

 

Mer snorkling under midsommarhelgen

Nu var det ju ett tag sedan men här kommer en liten film från när jag snorklade i Kagabäcken i midsomras… Det blåste endel och var därför lite strömt så flöt väl mest kring typ…

Följ min Youtube-kanal för att inte missa filmer och klipp jag lägger upp. Klicka här för att följa min kanal.

Balkonghäng efter födelsedagsfirande

Foto 2016-07-24 13 57 09 Foto 2016-07-24 15 50 21

Igår hade jag lite folk över här på lite födelsedagsfest, det var himlans trevligt måste jag säga. Är så glad över att jag har så fina vänner. Synd att det var några som inte kunde komma på grund av olika orsaker. Men det får vi väl helt enkelt ta igen en annan gång… För en gångs skull så hade vi värme och sol. Känns som att det varit regn och kallt de senaste åren. Vi åt lite tårta, drack lite vin, tjötade massor, hängde på balkongen och drack ännu mer vin.

Idag har det vart sjukt fint väder som resten av veckan, har hängt på balkongen, druckit massa vatten, läst lite tidningar och en bok och fyllt i min 5 year diary! Det är en bok med en fråga på varje sida och sedan utrymme för att svara på frågan under fem år. Så ser man hur man ändrar sig och livet utvecklar sig… Dock ligger jag sjukt efter så försökte ta igen lite… Lagade nyttig ”bakismat” i form av matvete och kyckling med en stor sallad till. Gott och skönt att inte äta ”flötmat” bara för man härjade i går…

Promenad i Jukkasjärvi

160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-2 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-3 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-6 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-7 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-8 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-12 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-14 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-15 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-17 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-18 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-20 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-21

I torsdags morses gick jag upp 03.45 för att åka ut till Landvetter för att möta upp syrran eftersom vi skulle flyga upp till Kiruna och möta upp mamma, pappa och Hilda som åkte bil upp. Det var tidigt men klarade dagen rätt bra ändå och gick och la mig i vanlig tid. Väl framme på Kiruna flygplats möttes vi upp av bilåkarna och så åkte ut till Jukkasjärvi där vi skulle bo i en stuga på Ishotellet. Eller ja, själva ishotellet fanns ju där inte nu men de har även massa stugor och sådant att hyra ut så det var där vi bodde. Vi gick bort till hotelletsrestaurang och åt lunch och gick en promenad med kamerorna. Sedan på kvällen åt vi även middag där och efter det åkte jag och Lina och fotade vid Laxforsen.

Sist jag var i Kiruna var nog när jag var typ 12-13 år så det var ett tag sedan.

Har både filmat och fotat massa så fler inlägg kommer… Glöm inte prenumerera på min Youtube-kanal, klicka här för att göra det.

En vecka i norr

160702_abisko_Foto_Rebecca-Carlgren_livefoto-nu_Nu är jag uppe i Kiruna med omnejd och härjar runt lite med familjen. Vi går lite, träffar lite släkt och såklart fotar och filmar vi massa. Så det kommer komma massor med foto och film framöver. Internet här är typ inte särskilt bra alls så hoppas att detta inlägget kommer upp iallafall…

Midsommaraftonsfirande med morgondopp

Som vanligt firade jag midsommar i Varberg eftersom mamma fyller år. Jag började midsommarafton med att ta ett dopp i varmt hav och sedan blev det traditionsenligt midsommarfirande… Glöm inte prenumerera på min YouTube-kanal, det kommer mer filmer framöver… Klicka här för att prenumerera.

Olympus PT-056 underwater housing for Olympus TG-4


För en tid sedan köpte jag actionkameran Olympus Tough TG-4 som sägs enligt många sidor vara 2016´s bästa undervattenskamera. Så jag känner mig bekväm med mitt köp av den. Dock går den bara till 15 meters djup och eftersom jag får dyka till 18 meter vill jag inte riskera att förstöra kameran med att dyka tre meter djupare än vad den är gjort för. Jag läste om någon som gjort det, men jag vill inte riskera att förstöra kameran så därför köpte jag det här undervattenshuset till den. Olympus PT-056 är ett robust hus som känns hållbart och klarar djup ner till 45 meter. Även om kameran i sig är stöttålig så minskar ju undervattenshuset stötar direkt mot kameran.

Undervattenhuset Olympus PT-056 är tillverkat i svart polycarbonat och är utrustad med knappar för alla funktioner på kameran. Jag tycker att det var enkelt att styra och ställa in knapparna under vattnet och då hade jag ändå 5 mm våtdräktshandskar på mig. Så knapparna är stora och deras tydliga färg gör det tydligt under vattnet om vart man kan trycka eller vrida. Olympus PT-056 har dessutom förberett för extern anslutning av artificiellt ljus, det vill säga blixt.

Jag är nöjd med Olympus PT-056 och kommer definitivt använda det mycket framöver och ser redan fram emot nästa dykning.

Egenskaper för Olympus PT-056:

– Vattentät ner till ett vattentryck motsvarande 45 m djup
– Enkel hantering ovan och under vatten
– Alla kamerafunktioner kan styras
– Neutral flytkraft under vatten
– Skruvfattning för konvertorer och filter
– Standard stativgänga möjliggör montering av ljuslåda
– Transparent baksida för att upptäcka ev. intrång av vatten.
– Multi-coated glas för att reducera inre reflektioner
– Avtagbart LCD motljusskydd för LCD monitorn
– Intern blixt kan användas under vattnet för att utlösa en kompatibel digital slavblixt

Pris:

Cirka 2500 SEK

Sound Rush – Magical

Det här är vad som dunkar i mina högtalare idag. Sjukt peppande och pulshöjande vilket jag gillar! Wihooooo!

Noisecontrollers – The Day

Även om låten har något år på nacken lyckas jag inte hitta en ordentlig musikvideo, så den här får fungera då låten är så somrig och svängig!

Årets premiärdopp

Foto 2016-06-04 14 56 28 Foto 2016-06-06 07 29 06Foto 2016-06-04 14 44 25

I lördags var det dags för årets första premiärdopp, eller ja. Premiärdopp utan våtdräkt. För den premiären gjorde jag redan för några veckor sedan… Jag, Pernilla och Jonas åkte ut till Smittska udden och badade. Jag och Pernilla låg faktiskt i riktigt länge och det var faktiskt inte kallt alls. Det sas det var typ 14 grader men jag är helt säker på att det måste varit mer eftersom jag inte frös alls. Skönt var det iallafall, och bra badplats med. Så det blir det nog fler besök den här sommaren…

Solnedgång över Hisingen

Foto 2016-06-01 21 40 20 (1) Foto 2016-06-02 08 01 46

Igårkväll var jag nere en sväng kring Stenpiren för att fota lite nya promofoton till Kasbo, en dj/producent från Göteborg. Var en sjukt fin himmel när vi väl var klara så vi var tvungna att ta lite foton framför den klassiska göteborgsvyn med Hisingen och dess kranar i bakgrunden… Håll utkik på livefoto.nu´s hemsida för att se slutresultatet av gårdagens fotografering.

Seventh day of PADI Open water scuba diving course – Final dive – We are divers now!


Nu var det en vecka sedan vi gjorde vårt slutdyk och därmed blev klarade för PADI Open Water. En vecka med dykcertifikat. Det är lite coolt. Undra vad jag skall göra nu, har inte något inbokat men hade ju gärna dykt så snart som möjligt igen. Nu när man ändå har det i kroppen liksom…

På söndag förra veckan så åkte vi upp till Lysekil typ och skulle dyka i Gullmarsfjorden. Vi skulle göra vårt maxdyk ner till 18 meter. Väl där så tog vi på oss alla grejer och så delade vi upp oss i två grupper eftersom vi var såpass många, i första gruppen var de  6 personer och i andra gruppen vi var med i så var vi bara fyra personer. Det var skönt för då hade vi liksom en instruktör per par. Det var en sluttning vi rök efter, så först var det en ”vanlig” badplats som gick ner till olika platåer. Första platån var 12 meter djup. Dit gick vi ner, sen simmade vi lite där innan vi gick ner till vårt maxdjup på 18 meter.

Det gick bra att dyka, men det gick fort. Man hann inte riktigt tänka på vad som hände egentligen. Hade lite problem, precis som i bassängen, med att jag flöt upp eller sjönk utan att egentligen röra på lufttillförseln i BCDn vilket är störigt. Jag vill ju lära mig att ha neutral flytkraft i vattnet och inte åka upp och ner som en jojo. Jag märkte att jag åkte upp och det gjorde instruktören också vilket han drog ner mig i fenan igen. Tur det, annars hade jag varit uppe vid ytan inom kort och hade fått avbryta dyket. Tråkigt. Sedan när vi väl skulle upp var min flytkraft sjukt negativ så då åkte jag bara nedåt i några sekunder när jag såg alla andra simma uppåt. WTF tänkte jag liksom… Men jag klarade mig och det gick bra. Nöjd med dagen!

Jag frös faktiskt inte alls om kroppen. Eller det enda jag frös om var läpparna precis när vi gick ner till 12 meter. Jag har rätt liten mun och när man har regulatorn i så blir ju typ läpparna utspända kring den så att de blir typ tunna, vilket gjorde det kallt när vi gick ner. Men väl nere efter någon minut så vande man sig med kölden på läpparna sån tur var.

Jag kan vilket fall säga att jag är SJUKT nöjd med min investering av en semidry 7mm våtdräkt. Det var värt varenda krona även om det var många kronor…

Men nu kan jag säga det på riktigt, ”Hej! Jag heter Rebecca och jag är dykare.” Känns bra!

Sixth day of PADI Open water scuba diving course – First dive outside

Efter tre dyk i bassäng var det dags för vårt första utedyk idag. Spännande som sjutton! Var lite orolig för att jag inte skulle klara övningarna innan, egentligen helt obefogad oro för jag vet att jag kan göra övningarna alldeles utmärkt. Men sjukt exalterad var jag, för jag skulle äntligen få prova att dyka med min nya våtdräkt som jag var och hämtade i går.

Vi började med att ses på dykcentret, hämta upp våran utrustning, BCD, flaska och regulator. Sedan hade vi en kort genomgång av vad vi skulle göra under dagen och sedan så åkte vi i väg till Sisjön där vi skulle dyka. Väl där så bar vi ner alla grejer till stranden och sedan så tog vi på oss vår utrustning och begav oss ner till vattnet.

Väl i vattnet började vi med övningar. Först ”tappade” vi regulatorn, sedan tog vi av och på masken och tömde den. Vi provade även att ta av viktbältet och BCD i tur och ordning och sedan sätta på det igen. Vilket gick alldeles utmärkt som jag gissade på. Masken var väl lite krångel men det hade jag löst om jag väl varit djupt ner och hade behövt lösa det liksom. 

Sedan när vi gjort det så bogserade vi trött dykare och övade på kramplösning vid ytan. Vi hade även kompassnavigering vid ytan. Efter det så simmade vi runt lite och väntade på att alla skulle bli klara med sina övningar. Innan det var dags att göra en kontrollerad nöduppstigning. Dvs. Vi dök en och en ner till botten tillsammans med instruktören och höll i en lina. Från botten (6 meter) skulle vi sedan ta ett djupt andetag och sedan låtsats att luften är slut och därför stiga igen. Det gör man genom att simma uppåt ytan och säga aaaah i regulatorn man vanligtvis andas i — så man släpper ut luft och stiger uppåt. Väl på ytan så blåste vi in luft med munnen i BCD för att få flytkraft. Innan vi var klara för dagen i vattnet så skulle vi navigera vid botten med kompass. 

Övningarna gick bra, jag är sjukt nöjd med min prestation. Jag är också SJUKT nöjd över mitt köp av en semi-dry 7mm våtdräkt. De som hade vanliga dräkter frös ganska rejält och behövde gå upp och värma sig och de som hade torrdräkter var även där några som frös. Jag var varm hela tiden och kände faktiskt inte av kyla över huvudtaget vilket var sjukt skönt! Kände väl lite på mina tår, men det var mest när vi stod still och inte gjorde någon övning utan väntade på andra. Man behöver ju ha lite blodcirkulation i kroppen för att hålla uppe värmen. Nu var vi inte jättemycket vid botten idag, och det längsta vi var var 6 meter typ. Men det skall bli spännande att se hur det blir i morgon, shit. Då ska vi ner till 18 meter ute i havet. Läskigt! 18 meter är ungefär 6 gånger mer än vi gjort i bassängen och 3 gånger mer än vad vi gjorde idag… Pirrigt som tusan!

Idag fick jag en helt ny upplevelse av det här med att dyka, innan när vi varit i poolen så har det ju liksom varit inhägnat och raka linjer med kakelplattor. Det är visserligen häftigt att dyka under vattnet så länge men det är väl egentligen först nu som jag insett att jag faktiskt dyker. Att botten består av stenar, sand och någon gammal gren. Det var en helt ny upplevelse som var sjukt häftig. Jag är sjukt tacksam för att min bästa vän Daniel tog med mig och dök i början av februari. Att efter så lång tid och många år av funderingar tänkt på det behövde jag den sista sparken ner i bassängen.

Här kan ni följa Daniel för att se awesome filmer från tropiska dykställen.

Sixth day of PADI Open water scuba diving course – First dive outside

Efter tre dyk i bassäng var det dags för vårt första utedyk idag. Spännande som sjutton! Var lite orolig för att jag inte skulle klara övningarna innan, egentligen helt obefogad oro för jag vet att jag kan göra övningarna alldeles utmärkt. Men sjukt exalterad var jag, för jag skulle äntligen få prova att dyka med min nya våtdräkt som jag var och hämtade i går.

Vi började med att ses på dykcentret, hämta upp våran utrustning, BCD, flaska och regulator. Sedan hade vi en kort genomgång av vad vi skulle göra under dagen och sedan så åkte vi i väg till Sisjön där vi skulle dyka. Väl där så bar vi ner alla grejer till stranden och sedan så tog vi på oss vår utrustning och begav oss ner till vattnet.

Väl i vattnet började vi med övningar. Först ”tappade” vi regulatorn, sedan tog vi av och på masken och tömde den. Vi provade även att ta av viktbältet och BCD i tur och ordning och sedan sätta på det igen. Vilket gick alldeles utmärkt som jag gissade på. Masken var väl lite krångel men det hade jag löst om jag väl varit djupt ner och hade behövt lösa det liksom. 

Sedan när vi gjort det så bogserade vi trött dykare och övade på kramplösning vid ytan. Vi hade även kompassnavigering vid ytan. Efter det så simmade vi runt lite och väntade på att alla skulle bli klara med sina övningar. Innan det var dags att göra en kontrollerad nöduppstigning. Dvs. Vi dök en och en ner till botten tillsammans med instruktören och höll i en lina. Från botten (6 meter) skulle vi sedan ta ett djupt andetag och sedan låtsats att luften är slut och därför stiga igen. Det gör man genom att simma uppåt ytan och säga aaaah i regulatorn man vanligtvis andas i — så man släpper ut luft och stiger uppåt. Väl på ytan så blåste vi in luft med munnen i BCD för att få flytkraft. Innan vi var klara för dagen i vattnet så skulle vi navigera vid botten med kompass. 

Övningarna gick bra, jag är sjukt nöjd med min prestation. Jag är också SJUKT nöjd över mitt köp av en semi-dry 7mm våtdräkt. De som hade vanliga dräkter frös ganska rejält och behövde gå upp och värma sig och de som hade torrdräkter var även där några som frös. Jag var varm hela tiden och kände faktiskt inte av kyla över huvudtaget vilket var sjukt skönt! Kände väl lite på mina tår, men det var mest när vi stod still och inte gjorde någon övning utan väntade på andra. Man behöver ju ha lite blodcirkulation i kroppen för att hålla uppe värmen. Nu var vi inte jättemycket vid botten idag, och det längsta vi var var 6 meter typ. Men det skall bli spännande att se hur det blir i morgon, shit. Då ska vi ner till 18 meter ute i havet. Läskigt! 18 meter är ungefär 6 gånger mer än vi gjort i bassängen och 3 gånger mer än vad vi gjorde idag… Pirrigt som tusan!

Idag fick jag en helt ny upplevelse av det här med att dyka, innan när vi varit i poolen så har det ju liksom varit inhägnat och raka linjer med kakelplattor. Det är visserligen häftigt att dyka under vattnet så länge men det är väl egentligen först nu som jag insett att jag faktiskt dyker. Att botten består av stenar, sand och någon gammal gren. Det var en helt ny upplevelse som var sjukt häftig. Jag är sjukt tacksam för att min bästa vän Daniel tog med mig och dök i början av februari. Att efter så lång tid och många år av funderingar tänkt på det behövde jag den sista sparken ner i bassängen.

Fifth day of PADI Open water scuba diving course – Final pool dive

I Onsdags var vi och dykte igen. Det gick bra trots att jag inte riktigt var på humör när vi skulle åka dit. Vi skulle göra nöduppstigning vilket gick bra. Sedan skulle vi ta av masken under ytan på den djupa delen i bassängen. Men eftersom jag inte riktigt gjorde det ordentligt första gången eftersom jag var i chock efter ”lilla incidenten” så sa jag att jag ville prova på grundare vatten där jag kunde ställa mig upp ifall jag fick problem. Nu har jag insett varför jag fick problem. Jag har inte tillräckligt stora lungor vilket gör att jag inte kan andas ut allt vatten från masken på en gång. Vilket gör att jag behöver ta typ tre andetag, lyfter jag då på masken för att andas ut så täpper jag inte till igen när jag ska andas in ny luft utan andas in en liten sniff med näsan vilket gör jag får kallsup i näsan typ. Vilket är sjukt äckligt och då får jag typ panik och vill gå upp eftersom kloret sticker som fan i näsan… Men efter att jag övade lite på grundvatten så kom instruktören och kollade en gång hur det gick på grunt vatten och sen provade vi på djupt vatten och simma utan mask och sen ta på den igen… Simma gick jättebra. Ta på med, men fick den lite för högt upp mot näsan så jag kunde liksom inte blåsa ut luften eftersom siliconet på masken täppte mot näsan. Så vi flöt upp mot ytan igen. Då sa instruktören att jag satte masken bra från början men när jag skulle blåsa ut det första gången så tryckte jag upp den mot näsan så jag inte fick ut vatten andra gången. Typiskt. Så vi gick ner igen och då funkade det rätt bra. Behövde typ 3-4 blås för och få ut allt vatten ur masken, men jag klarade det och han var nöjd. Jag med.

Fattar inte hur man skall kunna klara det där på ett blås då måste man ju ha elefantlungor. Sen simmade vi runt, fick rätt bra neutralt läge och kunde simma längs kanten på det djupa i samma nivå typ. Sen andades vi från friflödande regulator med, vilket gick bra. Kändes som det gick fort idag och att vi inte gjorde så mycket, men vi dök från 20.15-22.00. Kände lite ont i huvudet när jag kom hem, men gissar på det beror på att jag kanske var lite psykiskt stressad idag eftersom jag inte fick till det med masken första gången idag, så andades nog rätt hastigt.

Det sista vi har kvar nu är två dykningar utomhus, ett i Sisjön och ett i Gullmarsfjorden.

Fourth day of PADI Open water scuba diving course – Second pool dive

Allting gick mycket bättre idag, tror det först grundade sig i att jag fick tag på en dräkt som jag kände jag kunde röra mig i jämfört med förra veckan vilket var sjukt skönt och lugnande. Också att jag typ är PRO på att få på mig en våtdräkt nu efter alla provningar. Var också lätt och fixa ihop flaskan med BCD och regulator idag vilket också kändes skönt. Inte för det var svårt förra gången men ändå liksom…

När vi kom till bassängen så började vi med att ställa oss på kanten och att en och en hoppade i från kanten. Det ländes sjukt mycket mer ”bekvämt” än att gå i som vi gjorde förra gången och ta på fenorna och sådant i vattnet. Hade typ massa luft i BCDn med så visste ju att jag inte skulle drunkna av att hoppa i. Så det var faktiskt roligt.

Sen började vi på det grunda med att ”livrädda” varandra. Var rätt gött, Pernilla borde fortsätta med och simma runt med mig sådär hahaha. Sedan gjorde vi övningar där vi skulle ta av viktbältet och sedan BCD först på grunt vatten och sedan förflyttade vi oss till det djupa.

Det gick bra, jag andades djupare och mer kontrollerat nu än förra gången helt klart. Fick av mig västen dock typ började jag flyta upp så jag stod på fötterna på botten istället för knäna. Men men, var fler som gjorde det och han sa vi var duktiga ändå.

Sen simmade vi runt, fick upp lite vatten vid näsan för jag råkade nog stöta till masken lite när vi höll på och ta av och på grejerna. När vi var vid ytan frågade jag hur man skulle göra och sen gjorde jag det och det funkade. Så det blev jag faktiskt väldigt stolt över att jag kunde denna gången jämfört med förra. Men det var nog mycket chock under hela dyket från incidenten i början…

Sen simmade vi runt på botten, kände av trycket lite i öronen men kunde få bort det med en gång när jag insåg det var nått. Skönt! Konstaterade att även om jag inte rörde inflatorn så typ åkte jag upp och ner sjukt mycket. Instruktören sa det berodde på jag andades och att man lär sig typ, men det ska man ju liksom göra. Men kändes lusigt att typ först va på botten och sen typ uppe vid ytan bara av att andas, då hade jag ändå långa lugna andetag som jag hade hela tiden…

Förra veckan när jag kom hem hade jag typ spränghuvudvärk. Känns mycket bättre den här gången! Drack en Berocca innan jag åkte dit och en Resorb efteråt. Och druckit sjukt massa vatten idag (även om jag typ kissat ut det efter 5 minuter) och laddat med pastasallad. Så var nog mer fit for fight och dessutom lite lugnare inombords.

Third day of PADI Open water scuba diving course – Klarade teoriprovet


Idag var det dags för dykning igen, eller rättare sagt teori. Jag spenderade förmiddagen till att plugga på det sista i min bok, igen. När vi kom till teorin så gick vi igenom kapitel 4 och 5 och även tabellen för att kunna räkna ut ens dyktider. Det är klurigt och det tror jag nästan alla var med på. Då det är många faktorer och värden att ta hänsyn till. Efter det gjorde vi ett quiz på de sista kapitlen och när vi gjort det så fick vi reda på att vi även skulle göra ett slutprov. Jag gjorde slutprovet och klarade det med marginal. Jag får väl erkänna att jag hade några fel men det var på de frågorna vi precis gått igenom. Så känner att jag inte riktigt hunnit processa och analysera det. Det är nämligen så jag funkar, läsa igenom, skriva ner och processa så brukar det oftast fastna. Men vanligtvis för de där med tider så använder man ju nu för tiden en dykdator då det är ”säkrare”, för att undvika just mänskliga fel.

Andra dagen på min PADI OpenWater kurs – Prova utrustning och dyka


Det här var första dagen vi provade på dykningen lite mer praktiskt. Dagen började med att vi samlades vid vårt PADI dykcenter för att prova ut utrustningen och ha lite teori kring det. Vi började med att prova ut våtdräkter och då insåg jag att de som de hade var unisex/one size fits all. Men egentligen är det ju mer One size fits no one.

Har man dessutom lite kvinnliga former och skall försöka få på sig en våtdräkt som är lagom i längden så är det ju kört med en gång… Fick tag i en som instruktören tyckte satt bra. Jag kände mig klumpig redan på land. Men men, tänkte att det kanske inte fanns någon bättre så körde på det.
Vi fick teori om hur vi kopplade ihop flaskan med BCD (västen) och med regulatorpaketet. Så det gjorde vi själva, vi prövade ut viktbälten och sedan packade vi ihop allting. Shit, vad tunga sakerna är. Jag är glad att vi inte har de höga flaskorna i alla fall för dem blir så höga så det är svårt att bära dem för mig som inte är så lång.

Vi åkte bort till bassängen där simmade vi först 200 meter och sedan trampade vatten i 10 minuter. Efter det gick vi upp på land för att försöka få på sig våtdräkten och övriga utrustningen. Vi lärde oss att göra en buddycheck, det vill säga kollade över varandras utrustning och att luften var på och att allt såg rätt och riktigt ut.

Sedan skulle vi ta oss ner i vattnet och få på oss fenorna på den grunda sidan… Eftersom jag hade en alldeles för stor dräkt med typ 10 cm för långa ben som gjorde att jag flöt extra mycket och så ger ju våtbootsen flytkraft i sig så råkade jag typ luta mig 1 grad för mycket bakåt så jag hamnade på rygg… Det i kombination med för lite flytkraft i BCD blev ungefär en falukorv intryckt i ett sköldpadde skal, liggandes på rygg. Dvs. Inget bra. Fick lite halvt panik för jag kom liksom inte upp åt något håll typ. Detta blev nog en liten chock som höll med sig resten av dyket.

Väl lugnat mig lite fick vi på oss masker och regulatorer och ställde oss i en halvcirkel på knä på botten kring instruktören. Han visade fyra-fem olika övningar som vi skulle göra och sedan gjorde vi dem en och en. Det var bland annat att fylla masken och tömma den på vatten, ta av den helt och sedan sätta på den och ta ut regulatorn och låtsats ”tappa” den för att sedan hitta den och stoppa tillbaka den i munnen.

Övningarna gick väl sådär om jag skall vara ärlig, var nog lite skärrad från incidenten i början så var inte riktigt med i matchen. Släppte ut för mycket luft ur munnen under tiden jag skulle hitta regulatorn också, vilket gjorde jag var tvungen och ställa mig upp så jag kom ovanför vattnet. Skönt att man övar på grunt vatten iallafall… Efter det så simmade vi runt endel i bassängen för att prova det vi lärt oss, den utrustning vi hade på oss och våra nyinköpta ABC paket.

Tycker att det var en intressant upplevelse, det var roligt att få simma lite mer själv än vad jag gjorde när jag gjorde mitt provdyk. Ser fram emot nästa gång då jag skall försöka se till att få till en bättre våtdräkt som jag känner mig mer bekväm med. För något har jag lärt mig av att läsa boken, och det är att dykning skall vara bekvämt…

Min första dykutrustning | Cressi, Bare, Spetton

Som ni kanske sett här innan så håller jag just nu på att ta min kurs PADI Open Water course och för det behövde jag mitt eget ABC-paket, dvs. fenor+boots, handskar och mask+snorkel. Jag är sjukt exalterad att få prova detta på riktigt nu. Glöm inte att följa min youtube-kanal för mer filmer, du hittar den här www.youtube.com/bexsse.

Utrustningen jag köpte var
Mask: Bare Duo Compact – Womens in Pink
http://www.baresports.com/en-eu/dive/products/masks/twin-lens/duo-compact/womens

Fenor: Cressi frog plus in black/pink size 38/38
http://cressi.com/Catalogue/Details.asp?id=628&CatMacroID=6&FilterByMacroCat=103

Boots: Bare sport 5mm size XS
http://www.baresports.com/en-eu/dive/products/accessories/boots/5mm-bare-boot/unisex

Snorkel: Cressi Sigma in grey/pink
http://cressi.com/Catalogue/Details.asp?id=884&CatMacroID=7&FilterByMacroCat=100

Handskar: Spetton s 1000 extra elastan 5mm size XS/S
https://www.spettonusa.com/shop/gloves/s1000-gloves/

 

This video is not sponsored.