Kiruna town, Loussavara and Kiruna festival with Otto Knows and more – 160701 | #36

Traveling to Kiruna, Jukkasjärvi Icehotel – 160630 | #35

KSHMR and BASSJACKERS ft. SIRAH – Memories

Tisdagsös och jag kollar massa dykgrejer jag vill ha! Jag vill vinna 10 miljoner, köpa de dykgrejer jag vill ha och åka jorden runt med en vän och dyka! Vem ger mig den trisslotten?

Kristian Anttila på Liseberg i går

160802_kristian-anttila_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-6I går var jag förbi Liseberg och fotade Kristian Anttila. Jag vet att vi vart på samma efterfest för en massa år sedan men tror faktiskt inte att jag har fotat honom… Gå in på livefotos hemsida för att se alla fotona http://livefoto.nu/kristian-anttila-pa-liseberg/

Code Black – Pandora

God morgon!
Hoppas alla sovit gott. Här kommer en låt ni kan dunka i gång morgonen med, det har jag gjort iallafall. Nu skall jag hämta lite te och sedan sätta mig och skicka i väg lite viktiga mail. Återkommer nog senare under dagen med lite foton från Kiruna.

Timekeeperz – Avalanche

Detta är dagens pulshöjare… Och effektivt har det varit för oj vad mycket jag fått gjort idag… Nästan imponerad av mig själv, dessutom slängde jag ihop en god lunch på en kvart med. Inte illa. Nu skall jag fortsätta här innan jag tappar energin.

R3hab – Sakura

Idag är det bland annat den här låten som pumpar igång pulsen i mina högtalare! Kan man annat än att vilja hoppa runt och dansa?

Datorjobb i solsken

160725_dator_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_

Trots att solen skiner och det är 26 grader ute så blir det lite datorjobb idag. Lite fotoredigering och filmklippning av foton jag tagit det senaste, bland annat från Kiruna. Men det är helt okej ändå, åker nog och badar med Pernilla när hon slutat jobba och så dunkar jag spelningar från Tomorrowland som precis kommit upp på Youtube. Hunnit se/höra både Dada Life, Axwell ^ Ingrosso och nu Coone, här kan ni också se spelningar. Nehepp, nu ska jag fortsätta medan jag har ett flow…

 

Mer snorkling under midsommarhelgen

Nu var det ju ett tag sedan men här kommer en liten film från när jag snorklade i Kagabäcken i midsomras… Det blåste endel och var därför lite strömt så flöt väl mest kring typ…

Följ min Youtube-kanal för att inte missa filmer och klipp jag lägger upp. Klicka här för att följa min kanal.

Balkonghäng efter födelsedagsfirande

Foto 2016-07-24 13 57 09 Foto 2016-07-24 15 50 21

Igår hade jag lite folk över här på lite födelsedagsfest, det var himlans trevligt måste jag säga. Är så glad över att jag har så fina vänner. Synd att det var några som inte kunde komma på grund av olika orsaker. Men det får vi väl helt enkelt ta igen en annan gång… För en gångs skull så hade vi värme och sol. Känns som att det varit regn och kallt de senaste åren. Vi åt lite tårta, drack lite vin, tjötade massor, hängde på balkongen och drack ännu mer vin.

Idag har det vart sjukt fint väder som resten av veckan, har hängt på balkongen, druckit massa vatten, läst lite tidningar och en bok och fyllt i min 5 year diary! Det är en bok med en fråga på varje sida och sedan utrymme för att svara på frågan under fem år. Så ser man hur man ändrar sig och livet utvecklar sig… Dock ligger jag sjukt efter så försökte ta igen lite… Lagade nyttig ”bakismat” i form av matvete och kyckling med en stor sallad till. Gott och skönt att inte äta ”flötmat” bara för man härjade i går…

Promenad i Jukkasjärvi

160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-2 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-3 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-6 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-7 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-8 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-12 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-14 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-15 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-17 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-18 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-20 160630_jukkasjarvi_Photo_Rebecca-Carlgren_livefoto.nu_-21

I torsdags morses gick jag upp 03.45 för att åka ut till Landvetter för att möta upp syrran eftersom vi skulle flyga upp till Kiruna och möta upp mamma, pappa och Hilda som åkte bil upp. Det var tidigt men klarade dagen rätt bra ändå och gick och la mig i vanlig tid. Väl framme på Kiruna flygplats möttes vi upp av bilåkarna och så åkte ut till Jukkasjärvi där vi skulle bo i en stuga på Ishotellet. Eller ja, själva ishotellet fanns ju där inte nu men de har även massa stugor och sådant att hyra ut så det var där vi bodde. Vi gick bort till hotelletsrestaurang och åt lunch och gick en promenad med kamerorna. Sedan på kvällen åt vi även middag där och efter det åkte jag och Lina och fotade vid Laxforsen.

Sist jag var i Kiruna var nog när jag var typ 12-13 år så det var ett tag sedan.

Har både filmat och fotat massa så fler inlägg kommer… Glöm inte prenumerera på min Youtube-kanal, klicka här för att göra det.

En vecka i norr

160702_abisko_Foto_Rebecca-Carlgren_livefoto-nu_Nu är jag uppe i Kiruna med omnejd och härjar runt lite med familjen. Vi går lite, träffar lite släkt och såklart fotar och filmar vi massa. Så det kommer komma massor med foto och film framöver. Internet här är typ inte särskilt bra alls så hoppas att detta inlägget kommer upp iallafall…

Midsommaraftonsfirande med morgondopp

Som vanligt firade jag midsommar i Varberg eftersom mamma fyller år. Jag började midsommarafton med att ta ett dopp i varmt hav och sedan blev det traditionsenligt midsommarfirande… Glöm inte prenumerera på min YouTube-kanal, det kommer mer filmer framöver… Klicka här för att prenumerera.

Olympus PT-056 underwater housing for Olympus TG-4


För en tid sedan köpte jag actionkameran Olympus Tough TG-4 som sägs enligt många sidor vara 2016´s bästa undervattenskamera. Så jag känner mig bekväm med mitt köp av den. Dock går den bara till 15 meters djup och eftersom jag får dyka till 18 meter vill jag inte riskera att förstöra kameran med att dyka tre meter djupare än vad den är gjort för. Jag läste om någon som gjort det, men jag vill inte riskera att förstöra kameran så därför köpte jag det här undervattenshuset till den. Olympus PT-056 är ett robust hus som känns hållbart och klarar djup ner till 45 meter. Även om kameran i sig är stöttålig så minskar ju undervattenshuset stötar direkt mot kameran.

Undervattenhuset Olympus PT-056 är tillverkat i svart polycarbonat och är utrustad med knappar för alla funktioner på kameran. Jag tycker att det var enkelt att styra och ställa in knapparna under vattnet och då hade jag ändå 5 mm våtdräktshandskar på mig. Så knapparna är stora och deras tydliga färg gör det tydligt under vattnet om vart man kan trycka eller vrida. Olympus PT-056 har dessutom förberett för extern anslutning av artificiellt ljus, det vill säga blixt.

Jag är nöjd med Olympus PT-056 och kommer definitivt använda det mycket framöver och ser redan fram emot nästa dykning.

Egenskaper för Olympus PT-056:

– Vattentät ner till ett vattentryck motsvarande 45 m djup
– Enkel hantering ovan och under vatten
– Alla kamerafunktioner kan styras
– Neutral flytkraft under vatten
– Skruvfattning för konvertorer och filter
– Standard stativgänga möjliggör montering av ljuslåda
– Transparent baksida för att upptäcka ev. intrång av vatten.
– Multi-coated glas för att reducera inre reflektioner
– Avtagbart LCD motljusskydd för LCD monitorn
– Intern blixt kan användas under vattnet för att utlösa en kompatibel digital slavblixt

Pris:

Cirka 2500 SEK

Sound Rush – Magical

Det här är vad som dunkar i mina högtalare idag. Sjukt peppande och pulshöjande vilket jag gillar! Wihooooo!

Noisecontrollers – The Day

Även om låten har något år på nacken lyckas jag inte hitta en ordentlig musikvideo, så den här får fungera då låten är så somrig och svängig!

Årets premiärdopp

Foto 2016-06-04 14 56 28 Foto 2016-06-06 07 29 06Foto 2016-06-04 14 44 25

I lördags var det dags för årets första premiärdopp, eller ja. Premiärdopp utan våtdräkt. För den premiären gjorde jag redan för några veckor sedan… Jag, Pernilla och Jonas åkte ut till Smittska udden och badade. Jag och Pernilla låg faktiskt i riktigt länge och det var faktiskt inte kallt alls. Det sas det var typ 14 grader men jag är helt säker på att det måste varit mer eftersom jag inte frös alls. Skönt var det iallafall, och bra badplats med. Så det blir det nog fler besök den här sommaren…

Solnedgång över Hisingen

Foto 2016-06-01 21 40 20 (1) Foto 2016-06-02 08 01 46

Igårkväll var jag nere en sväng kring Stenpiren för att fota lite nya promofoton till Kasbo, en dj/producent från Göteborg. Var en sjukt fin himmel när vi väl var klara så vi var tvungna att ta lite foton framför den klassiska göteborgsvyn med Hisingen och dess kranar i bakgrunden… Håll utkik på livefoto.nu´s hemsida för att se slutresultatet av gårdagens fotografering.

Seventh day of PADI Open water scuba diving course – Final dive – We are divers now!


Nu var det en vecka sedan vi gjorde vårt slutdyk och därmed blev klarade för PADI Open Water. En vecka med dykcertifikat. Det är lite coolt. Undra vad jag skall göra nu, har inte något inbokat men hade ju gärna dykt så snart som möjligt igen. Nu när man ändå har det i kroppen liksom…

På söndag förra veckan så åkte vi upp till Lysekil typ och skulle dyka i Gullmarsfjorden. Vi skulle göra vårt maxdyk ner till 18 meter. Väl där så tog vi på oss alla grejer och så delade vi upp oss i två grupper eftersom vi var såpass många, i första gruppen var de  6 personer och i andra gruppen vi var med i så var vi bara fyra personer. Det var skönt för då hade vi liksom en instruktör per par. Det var en sluttning vi rök efter, så först var det en ”vanlig” badplats som gick ner till olika platåer. Första platån var 12 meter djup. Dit gick vi ner, sen simmade vi lite där innan vi gick ner till vårt maxdjup på 18 meter.

Det gick bra att dyka, men det gick fort. Man hann inte riktigt tänka på vad som hände egentligen. Hade lite problem, precis som i bassängen, med att jag flöt upp eller sjönk utan att egentligen röra på lufttillförseln i BCDn vilket är störigt. Jag vill ju lära mig att ha neutral flytkraft i vattnet och inte åka upp och ner som en jojo. Jag märkte att jag åkte upp och det gjorde instruktören också vilket han drog ner mig i fenan igen. Tur det, annars hade jag varit uppe vid ytan inom kort och hade fått avbryta dyket. Tråkigt. Sedan när vi väl skulle upp var min flytkraft sjukt negativ så då åkte jag bara nedåt i några sekunder när jag såg alla andra simma uppåt. WTF tänkte jag liksom… Men jag klarade mig och det gick bra. Nöjd med dagen!

Jag frös faktiskt inte alls om kroppen. Eller det enda jag frös om var läpparna precis när vi gick ner till 12 meter. Jag har rätt liten mun och när man har regulatorn i så blir ju typ läpparna utspända kring den så att de blir typ tunna, vilket gjorde det kallt när vi gick ner. Men väl nere efter någon minut så vande man sig med kölden på läpparna sån tur var.

Jag kan vilket fall säga att jag är SJUKT nöjd med min investering av en semidry 7mm våtdräkt. Det var värt varenda krona även om det var många kronor…

Men nu kan jag säga det på riktigt, ”Hej! Jag heter Rebecca och jag är dykare.” Känns bra!

Sixth day of PADI Open water scuba diving course – First dive outside

Efter tre dyk i bassäng var det dags för vårt första utedyk idag. Spännande som sjutton! Var lite orolig för att jag inte skulle klara övningarna innan, egentligen helt obefogad oro för jag vet att jag kan göra övningarna alldeles utmärkt. Men sjukt exalterad var jag, för jag skulle äntligen få prova att dyka med min nya våtdräkt som jag var och hämtade i går.

Vi började med att ses på dykcentret, hämta upp våran utrustning, BCD, flaska och regulator. Sedan hade vi en kort genomgång av vad vi skulle göra under dagen och sedan så åkte vi i väg till Sisjön där vi skulle dyka. Väl där så bar vi ner alla grejer till stranden och sedan så tog vi på oss vår utrustning och begav oss ner till vattnet.

Väl i vattnet började vi med övningar. Först ”tappade” vi regulatorn, sedan tog vi av och på masken och tömde den. Vi provade även att ta av viktbältet och BCD i tur och ordning och sedan sätta på det igen. Vilket gick alldeles utmärkt som jag gissade på. Masken var väl lite krångel men det hade jag löst om jag väl varit djupt ner och hade behövt lösa det liksom. 

Sedan när vi gjort det så bogserade vi trött dykare och övade på kramplösning vid ytan. Vi hade även kompassnavigering vid ytan. Efter det så simmade vi runt lite och väntade på att alla skulle bli klara med sina övningar. Innan det var dags att göra en kontrollerad nöduppstigning. Dvs. Vi dök en och en ner till botten tillsammans med instruktören och höll i en lina. Från botten (6 meter) skulle vi sedan ta ett djupt andetag och sedan låtsats att luften är slut och därför stiga igen. Det gör man genom att simma uppåt ytan och säga aaaah i regulatorn man vanligtvis andas i — så man släpper ut luft och stiger uppåt. Väl på ytan så blåste vi in luft med munnen i BCD för att få flytkraft. Innan vi var klara för dagen i vattnet så skulle vi navigera vid botten med kompass. 

Övningarna gick bra, jag är sjukt nöjd med min prestation. Jag är också SJUKT nöjd över mitt köp av en semi-dry 7mm våtdräkt. De som hade vanliga dräkter frös ganska rejält och behövde gå upp och värma sig och de som hade torrdräkter var även där några som frös. Jag var varm hela tiden och kände faktiskt inte av kyla över huvudtaget vilket var sjukt skönt! Kände väl lite på mina tår, men det var mest när vi stod still och inte gjorde någon övning utan väntade på andra. Man behöver ju ha lite blodcirkulation i kroppen för att hålla uppe värmen. Nu var vi inte jättemycket vid botten idag, och det längsta vi var var 6 meter typ. Men det skall bli spännande att se hur det blir i morgon, shit. Då ska vi ner till 18 meter ute i havet. Läskigt! 18 meter är ungefär 6 gånger mer än vi gjort i bassängen och 3 gånger mer än vad vi gjorde idag… Pirrigt som tusan!

Idag fick jag en helt ny upplevelse av det här med att dyka, innan när vi varit i poolen så har det ju liksom varit inhägnat och raka linjer med kakelplattor. Det är visserligen häftigt att dyka under vattnet så länge men det är väl egentligen först nu som jag insett att jag faktiskt dyker. Att botten består av stenar, sand och någon gammal gren. Det var en helt ny upplevelse som var sjukt häftig. Jag är sjukt tacksam för att min bästa vän Daniel tog med mig och dök i början av februari. Att efter så lång tid och många år av funderingar tänkt på det behövde jag den sista sparken ner i bassängen.

Här kan ni följa Daniel för att se awesome filmer från tropiska dykställen.